KOGART Szalon 2004

KOGART Ház

Város: 
Budapest
Dátum: 2004. december. 03. - 2004. december. 23.

Az első nagyszabású KOGART Szalonra kivételesen magas színvonalú és széleskörű művészeti kollekció gyűlt össze. 257 művész  480 művet ajánlott fel a hagyományteremtő év végi képzőművészeti vásárra.  A kiállításon  megtalálhatók a legváltozatosabb méretű és árfekvésű festmények, grafikák, szobrok, kisplasztikák és képzőművészeti fotográfiák.

A művészek maguk döntötték el, hogy mely műveiket bocsátják rendelkezésre, és milyen áron. A KOGART mindössze annyit javasolt, hogy reális vásárlási lehetőségeket nyújtó alkotásokat és árakat hozzanak a Szalonra.

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány Alapító Okiratában foglaltaknak megfelelően azzal a céllal hozta létre a Szalont, hogy bemutatkozási és kereskedelmi lehetőséget teremtsen a képzőművészeknek, felpezsdítse a piacot, és kielégítse az egyre növekvő közönségigényt. Az európai színvonalú helyszín és feltételrendszer gyarapíthatja a kortárs képzőművészet iránt érdeklődők, a vásárlók és a potenciális gyűjtők táborát. A karácsonyi szezonban a képzőművészek alkotásai eljuthatnak a legszélesebb közönséghez és bekerülhetnek a piaci vérkeringésbe.

A Szalon nem csak a kvalitásos műalkotásokról és az exkluzív helyszínről gondoskodik, hanem teljes körű szolgáltatást is kínál a vásárolni szándékozóknak. Igény esetén  gondoskodik a műtárgy ingyenes elszállításáról is. A KOGART kiemelten közhasznú alapítvány, a Szalon nem profitorientált vállalkozás, sikere tehát az egész magyar képzőművészeti élet sikere is.Látogatói információk: 

KOGART Ház
1062 Budapest, Andrássy út 112.