Rólunk írták

 

 

Dátum: 2017. június. 08.
Péreli Zsuzsa képzőművész szövőszékén készített falikárpitjain keresztül önmagunkat és a világot is egy kicsit jobban megismerhetjük. A hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban nyílt meg a kárpitművész gyűjteményes kiállítása: hét teremben, összesen száz alkotáson keresztül gyönyörködhetünk a földöntúli csodákban.
Dátum: 2017. május. 23.
A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány 2017. május 28 –augusztus 20. között rendezi meg Péreli Zsuzsa gobelinművész gyűjteményes kiállítását Hódmezővásárhelyen, a Tornyai János Múzeumban.
Dátum: 2017. május. 22.
Már a folyosói kronológiából láthatja a néző, hogy komoly kiállításra számíthat. Abból a társadalom- és technikatörténeti folyamatábrából, amelynek tárgya nemcsak Kondor Béla méltatlanul rövid életét keretezte, hanem amelyet Kondor művészete folyamatosan átélt, értelmezett, de amely összefüggésekre nem volt szokás komolyabban ügyelni.
Dátum: 2017. május. 06.
A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány nagy feladatra vállalkozott: március 31. és július 2. között megtekinthető gyűjteményes kiállítást rendezett Kondor Béla életművéből a Várkert Bazár Testőrpalotájában.
Dátum: 2017. május. 01.
Kondorral találkozni mindig nagy élmény, de húsvét tájékán még különösebb a képeit (viszont)látni: szigorú, kegyes vagy éppen elbukó angyalai, felsorakoztatott prófétái misztikummal töltik be a teret. De ez a misztikum pátoszmentes, hiszen Kondor Béla világát nyers brutalitás uralja. VERESS GYÖNGYI ÍRÁSA.
Dátum: 2017. április. 25.
A Kogart új kiállításán Borsos Miklós a bibliai ihletésű munkáiban gyönyörködhetünk. Április 23-án Győrben, az Esterházy-palotában folytatódott a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (KOGART) és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem (DRHE) tavaly novemberben elindított, a reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett négyállomásos sorozata. A mostani tárlat Borsos Miklós azon munkáit vonultatja fel, amelyeket a Biblia hatása hívott életre.
Dátum: 2017. április. 23.
Szerelmem, Kondor. Végre a teljes mű (ha igaz), és ráadásul nemcsak a kiakasztható képek, hanem a murálisok is, az indulástól a falra kerülésig az alkotás majd minden stációjával együtt.