Hírek

 

 

Dátum: 2014. december. 05.

A tihanyi rendezvény-sorozathoz kapcsolódan 2014. december 14-én 14h-kor többek között Chagall, Picasso, Miró, Braque és Vasarely grafikái között kalauzolja a látogatókat az 'Absztrakt valóság' című kiállítás kurátora a KOGART Tihanyban. A tárlatvezetés ideje alatt a gyerekek kézműves foglalkozáson vehetnek részt.

Dátum: 2014. október. 20.

A Nyitott Balaton őszi programsorozathoz kapcsolódva október 23. és november 2. között a KOGART Tihany kiállításai 20% KEDVEZMÉNNYEL látogathatók. Október 25-én 14 órától pedig CHAGALL, PICASSO, MIRÓ, BRAQUE, VASARELY grafikái között kalauzolják a látogatókat az ’Absztrakt valóság’ c. kiállítás kurátorai.

Dátum: 2014. október. 05.

’Absztrakt valóság – avantgárd törekvések a 20. századi európai grafikában’ címmel nyílt meg a KOGART Tihany legújabb kiállítása, amely a nagyközönség számára kevéssé ismert Patkó Imre- és Pán-Mezei Gyűjteményből válogatva, mintegy 70 alkotáson keresztül mutatja be az európai avantgárd grafika főbb tendenciáit. Többek között olyan művészek alkotásaival találkozhatnak ősszel a Tihanyba látogatók, mint Georges BRAQUE, Marc CHAGALL, Sonia DELAUNAY, Natalia GONCHAROVA, Max ERNST, Joan MIRÓ, Pablo PICASSO, Dorothea TANNING, vagy a magyar származású Etienne BEÖTHY, HANTAI Simon, REIGL Judit és Victor VASARELY.

Dátum: 2014. szeptember. 17.

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány mintegy 500 darabot számláló Szalay Lajos gyűjteményének válogatásából nyílt ma kiállítás Szalay Lajos (1909-1995), Az európai grafika mestere címmel a sanghaji Liu Haisu Múzeumban.

Dátum: 2014. július. 16.

Már lehet jelentkezni a KOGART októberben induló OKJ-s festménybecsüs képzésére.

Dátum: 2014. április. 25.

Május 10-én (szombaton) tavaszi piknikre várjuk a KOGART Tihanyba látogatókat egy kis pohár borral, levendulaszörppel és pogácsával.