Sajtóanyag

 

 

Dátum: 2011. szeptember. 27.
Jimi Hendrix, Janis Joplin, The Who, The Doors, Cream, Traffic, Creedence Clearwater Revival, Jefferson Airplane, Grateful Dead, The Byrds, Buffalo Springfield ... valószínűleg kevesen vannak, akiknek ezek a nevek idegenül csengenek. Róluk lesz szó – még ha közvetve is – a KOGART új kiállításán. A látogatók szeptember végétől a 20. század kultúrtörténetének egy különleges epizódjával ismerkedhetnek meg a San Francisco-öböl környékén 1965–1971-ben készült pszichedelikus rockplakátok és egyéb relikviák segítségével.
Dátum: 2011. szeptember. 16.
A KOGART-díjat idén nyolcadik alkalommal, a Friss kiállítás finisszázsán adta át a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány az évente megrendezett kiállítás egyik legígéretesebb alkotójának. Két alkotó – köztük egy külföldi művész, a bukaresti Képzőművészeti Akadémia végzős hallgatója – különdíjban részesült.
Dátum: 2011. augusztus. 31.
A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (KOGART) köszöni támogatóinak a 2009. évi 1%-os személyi jövedelemadó felajánlásokat.
Dátum: 2011. május. 10.
Egry Józsefnek, a modern magyar festészet egyik legmarkánsabb képviselőjének – vagy, ahogy egy ország ismeri, a Balaton festőjének – negyven éve nem volt átfogó kiállítása Magyarországon. A KOGART mostani gyűjteményes kiállítása tehát már önmagában is nagy érdeklődésre tarthat számot. Annál is inkább, mert a kiállított – és a katalógusban feldolgozott – mintegy száz festmény és grafika az életmű minden fontosabb állomását felvillantja, és csak július végéig látható.