Sajtóanyag

 

 

Dátum: 2013. december. 12.
Kivételes kiállítást láthat a közönség a KOGART Házban: a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány a csungkingi Három Szoros Múzeum kínai tusfestészeti kollekciójának legjavát hozta el Budapestre.
Dátum: 2013. október. 31.
A KOGART Kiállítások Tihany tárlata Csernus Tibor festői életművének egy eddig kevésbé ismert szeletére hívja fel a figyelmet: a festőművész könyvillusztrációiból először láthat átfogó válogatást a hazai közönség. A tárlat Csernus párizsi időszakát felölelve mintegy hatvan mű segítségével mutatja be változatos témájú borítóterveit, könyvillusztrációit a szépirodalomtól kezdve, a bűnügyi és fantasztikus regényeken át egészen a sci-fiig.
Dátum: 2013. július. 19.
Egy hónappal tovább gyönyörködhet a nagyközönség a magángyűjtők rejtett kincseiben: augusztus 25-ig látogatható a KOGART és a Magyar Nemzeti Múzeum Vonzások és Változások című közös kiállítása. A Nemzeti Múzeum kiállítótermeiben a 18-19. századi magyar festészet magángyűjteményekben rejtőző remekei láthatók: a korszak 65 kiemelkedő művészének mintegy 130 alkotása. A KOGART kezdeményezésére közel 50 magyar műgyűjtő engedte át pár hónapra vagyont érő festményeit a kiállításra.
Dátum: 2013. július. 02.
A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (KOGART) köszöni támogatóinak a 2011. évi 1%-os személyi jövedelemadó felajánlásokat.
Dátum: 2013. március. 22.
Több mint 30 éve nem láthatta a közönség a 18-19. századi magyar festészet magángyűjteményekből összeálló látképét. A KOGART kezdeményezésére most közel 50 magyar műgyűjtő szalonjából került a Nemzeti Múzeumba az a gazdag anyag, amely 200 év magyar történelmét, ideáljait és eszméit idézi fel - a korszak 65 kiemelkedő művészének mintegy 130 alkotásával.
Dátum: 2013. február. 07.
Nagyszabású Csernus kiállítással mutatkozik be a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány Nyizsnyij Novgorodban, Oroszországban ötödik legnagyobb városában. A ma nyíló „Csernus Tibor műtermében” című tárlaton a művész mintegy nyolcvan kiemelkedő alkotásával ismerkedhet meg az orosz közönség.