Sajtóanyag

 

 

Dátum: 2015. december. 10.
Koszta József művészete egy olyan új hang a magyar festészet történetében, amelyhez fogható csak nagyon kevés létezik.Ezen az átfogó, közel száz festményt, korabeli fotókat és számos dokumentumot felsorakoztató kiállításon a festő saját fejlődésének legfontosabb állomásait és művészetének változásait egyaránt nyomon követhetjük.
Dátum: 2015. november. 29.
Különleges válogatást láthat a közönség a KOGART Tihany Galériában – a november utolsó vasárnapján nyíló kiállítás a 20. századi kínai művészetbe enged bepillantást a shanghai Liu Haisu Art Museum jóvoltából. A kiállítás az 1920-1960 közötti Kínába vezet minket, ahol két alkotó, „Janus” (Jin Shiseng fotóművész) és az „Elveszett” (Tan Huamu festőművész) művein keresztül fedezhetjük fel a modern kínai nagyváros mindennapjait.
Dátum: 2015. október. 15.
A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány október 15-én újra megnyitja a nagyközönség számára a Csernus Tibor Emlékműtermet. Az enteriőr a párizsi Bateau-Lavoir-ban berendezett műterem hangulatát idézi fel használati tárgyaival, bútoraival, munkaeszközeivel, amelyeket a művész örököse adományozott az Alapítványnak.
Dátum: 2015. július. 07.
Július 9-én Fürdőélet - Vaszary János Strandképei a Balatontól a Riviéráig címmel nyílik új kiállítás a KOGART tihanyi kiállítóhelyén. A tárlat a nyári nyitva tartás szerint június 15-től minden nap 10-20h között látogatható és diákcsoportok számára ingyenes.
Dátum: 2015. június. 22.
A MÉRTAN HARMÓNIÁJA – Geometrikus és konstruktív törekvések a KOGART gyűjteményében címmel június 25-től látogatható a Szentendrei Képtár termeiben a KOGART kollekcióinak reprezentatív válogatása.
Dátum: 2015. március. 28.
Március 29-én ’Hazádnak rendületlenül…’ – fejezetek a magyar romantika festészetéből címmel nyílik új kiállítás a KOGART tihanyi kiállítóhelyén. A tárlat a tavaszi nyitva tartás szerint április 1-től minden nap 10-18h között látogatható és diákcsoportok számára ingyenes.
Dátum: 2015. február. 19.
Egyszerre gyönyörködtet, szórakoztat, oktat és fejleszt az ARTRIS nevű vadonatúj mobiljáték, amely a tetris, a puzzle és a képzőművészet találkozásából született.
Dátum: 2015. január. 29.
A MÉRTAN HARMÓNIÁJA – Geometrikus törekvések a kortárs magyar művészetben címmel január végétől látogatható a KOGART Tihany legújabb időszaki kiállítása. A KOGART Kortárs Művészeti Gyűjtemény reprezentatív válogatása – több mint 60 évet átfogva – a múlt század közepétől napjainkig mutatja be a geometrikus absztrakció legjelentősebb hazai képviselőit.
Dátum: 2015. január. 05.
'Absztrakt valóság – avantgárd törekvések a 20. századi európai grafikában’ címmel 2015. január 25-ig meghosszabbítva látogatható a KOGART Tihany kiállítása, amely a közönség számára kevéssé ismert Patkó Imre- és Pán-Mezei Gyűjteményből válogatva, mintegy 70 alkotáson keresztül mutatja be az európai avantgárd grafika főbb tendenciáit.